Actueel

Actueel

download

Audit NBA: 3x op rij positief!

Eind 2017 zijn wij 3e maal op rij getoetst door de NBA en wederom zijn álle dossiers positief beoordeeld.

 

 

‘Doelgericht werken aan kwaliteit’ is één van de 3 kernwaarden van Q-Concepts. Dat dit geen loze kreet is, blijkt uit de substantiële investeringen die Q jaarlijks doet voor de borging van het huidige kwaliteitsniveau en de continue intrinsieke drive tot verdere verbetering. Denk daarbij aan onze eigen Q-Academy, het Vaktechnisch Overleg, de Q-pe Academy, de intensieve mentoring en jobcoaching en de individuele opleidingen die medewerkers volgen. Kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling zijn de belangrijkste kpi’s binnen Q.

 

Q-Concepts is eind 2017 voor de 3e maal getoetst door de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) en wederom zijn álle dossiers positief beoordeeld. Daar zijn we trots op, maar we hebben dat tot nu toe niet geventileerd. Waarom nu dan wel? Hoor ik u denken.

 

Wel, wij willen positie innemen in de sociaal-maatschappelijke context van het beroep. Als accountant dragen wij een grote verantwoordelijkheid waar het publiek op moet kunnen vertrouwen. Het vertrouwen in de branche moet stap voor stap worden hersteld. Het is om die reden dat wij een lans breken voor de stelling vanuit de NBA, dat kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste kpi’s voor accountants dienen te zijn.

 

Wij bewijzen nu al meerjarig dat kwaliteit en commercie hand in hand kunnen gaan. Immers, ondanks onze interne focus op kwaliteit zijn we toch al 5x op rij genomineerd voor de FD Gazellen Awards.

 

Daarbij verwijs ik ook graag naar de sectoranalyse vanuit de NBA over de drivers van controlekwaliteit. Een aantal benoemde drivers behoren zelfs tot de Q-pitch!

Denk daarbij bijvoorbeeld aan betrokkenheid partners/managers, relatief kleine portefeuilles, stabiliteit teams, (vaktechnische) kennis & toepassing daarvan en het inschakelen van specialisten.

 

Onze andere kernwaardes zijn ‘Liefde voor het Vak’ en ‘Teamgeest’. Het is allemaal geen hogere wiskunde. Soms betekent ‘dare to be different’ ook gewoon je werk goed doen. Intrinsiek gemotiveerd om kwaliteit te willen leveren en je persoonlijk blijven ontwikkelen, dat zou toch iets vanzelfsprekends moeten zijn?

Lees meer...

Q PE Academy

Q-pe Academy jaaragenda 2018 bekend!

Ook in 2018 hebben wij voor u een sterk inhoudelijk programma klaar staan. Meld u direct aan.

 

 

Voor onze medewerkers, klanten en relaties organiseren wij de Q-pe Academy. Hierin komen onderwerpen aan de orde die voor onze professionals, maar ook voor u interessant zijn. U wordt op diverse onderwerpen geheel bijgepraat waarbij wordt ingegaan op recente ontwikkelingen. Aanmelden.

 

'Bedrijfsovername: voorbereiden op maximale waarde en optimale financiering', verzorgd door de combinatie Marktlink en EuroZaken

11 april 15.30-18.00, locatie Van der Valk te Vught. 

18 april 15.30-18.00, locatie Van der Valk te Ridderkerk.

 

'Bescherming persoonlijke levenssfeer', verzorgd door Clavis en HVK Stevens

13 juni 15.30-18.00, verzorgd door Clavis, locatie Van der Valk te Vught. 

20 juni 15.30-18.00, verzorgd door HVK Stevens, locatie Van der Valk te Ridderkerk.

 

'Prinsjesdag', verzorgd door Forward Fiscalisten, Du Roi Accountants & Belastingadviseurs en HVK Stevens

26 september 15.30-18.00, verzorgd door Forward Fiscalisten, locatie Van der Valk te Vught. 

26 september 15.30-18.00, verzorgd door Du Roi Accountants & Belastingadviseurs, locatie Van der Valk te Stein-Urmond. 

3 oktober 15.30-18.00, verzorgd door HVK Stevens, locatie Van der Valk te Ridderkerk.

Lees meer...

q-concepts-officiele-foto-fd-g

PERSBERICHT

Q-Concepts behoort ook dit jaar tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland; de FD Gazellen 2017!

 

Wat zijn wij ongelofelijk trots dat Q-Concepts voor de 5e keer op rij is genomineerd voor de FD Gazellen Awards. Dit betekent dat wij ook dit jaar tot de snelst groeiende ondernemingen van Nederland behoren! Daarbij vormen financiële gezondheid en een omzetgroei van minimaal 20% over de afgelopen drie jaar de norm.

 

'We zijn enorm trots met deze bijzondere prestatie en danken ons team, onze klantenkring en onze relaties voor het vertrouwen!'

Erik van der Most, directeur bij Q-Concepts, mocht op het podium de vernieuwende kijk op de accountancy branche toelichten: “Middels onze persoonlijke en pragmatische aanpak met louter senior professionals onderscheiden wij ons in de accountancy markt, waarbij wij in ruime mate steunen op IT.” Ter illustratie lichtte Erik toe hoe het ervaren team van IT-auditors en een data-analist voor het oog onzichtbare zaken uit 'big data' weet te filteren middels Process Mining.

 

“Daardoor zijn we veel sneller klaar met de controle en leveren we meerwaarde”, aldus Erik. “Zo zijn we onlangs een jarenlang lopende fraude op het spoor gekomen, iets wat je steekproefsgewijs alleen met een gelukstreffer ontdekt. Een mooi voorbeeld dat laat zien hoe ons vak aan het veranderen is. Dat wil niet zeggen dat er straks geen accountants meer zijn. Integendeel! Maar de accountant wordt meer en meer een echte vakman. Cijfers controleren laten we straks door computers doen. De accountant wordt dan vooral een sparringpartner.”

Lees meer...

Q PE Academy

Meld je aan voor de Q-PE-Academies in november!

Thema's: 'Ontwikkelingen en optimalisatie cashflow binnen MKB Nederland', 'Robotic Process Automation en Privacy' en 'Het dynamiseren van de (interne) controle'.

 

Voor onze medewerkers, klanten en relaties organiseren wij de Q-pe Academy. Hierin komen onderwerpen aan de orde die voor onze professionals, maar ook voor u interessant zijn. U wordt op diverse onderwerpen geheel bijgepraat waarbij wordt ingegaan op recente ontwikkelingen. Aanmelden.

 

Q-Concepts, Adlasz en Stolwijk Kelderman: 'Dynamiseren van de (interne) controle'
Dit thema is specifiek gericht op de beheersingsomgeving van Gemeenten. Meer info?
14 november 13.00-17.00, locatie Van der Valk te Vught. 
23 november 12.00-16.00, locatie Kantoor Stolwijk Kelderman te Zevenaar.

 

Q-Concepts en Esperanto XL: 'De impact van Robotic Process Automation (RPA) en Privacywetgeving op uw bedrijfsvoering'
- Hoe verandert RPA uw dagelijkse werkzaamheden? 
- Hoe kunt u deze nieuwe technologie benutten om uw bedrijfsprocessen optimaal in te richten?
- De impact van informatiebeveiliging en de Algemene Verordening Gegevensbescherming, welke in werking treedt op 25 mei 2018.
22 november 15.30-18.30, locatie Van der Valk te Stein-Urmond.
27 november 15.30-18.30, locatie Van der Valk te Vught.

 

VNO NCW en Betaalme.nu: 'Ontwikkelingen binnen BV Nederland en optimalisatie cashflow in het MKB'
- Algemene ontwikkelingen binnen het mkb;
- Optimalisatie van de financiering binnen de keten;
- Financieringsmogelijkheden gebaseerd op e-invoicing.
29 november 15.30-18.30, locatie Van der Valk te Ridderkerk.

Lees meer...

Q_Concepts Ronde tafel sessies: 'Bedrijfsovername: voorbereiden op maximale waarde en optimale financiering'.  PROGRAMMA EN L… https://t.co/r2ikoMUwJh
Q_Concepts 'Privacy & Handhaving door Autoriteit Persoonsgegevens' luidde onze eerste ronde tafel van 2018. Gegeven door onze… https://t.co/VG8cJrlHdj
Q_Concepts 'Privacy & Handhaving door Autoriteit Persoonsgegevens' luidde onze eerste ronde tafel van 2018. Gegeven door onze… https://t.co/m4bfXiGnJ1
Q_Concepts RT @RegioBusiness: #Agenda Q-Concepts organiseert Q-pe Academy op 11 april in Vught de bijeenkomst 'Bedrijfsovername: voorbereiden op maxim…
Q_Concepts Q-Concepts & audit NBA: 3x op rij positief https://t.co/w4bBNo9IAY