Q-Concepts Accountancy

Q-Concepts Accountancy

De accountancypraktijk omvat het gehele pakket van accountancy- en assurancediensten. Een nauwkeurige controle en gedegen cijfers zijn onmisbaar voor het succes van uw onderneming. Dit is niet alleen van belang voor de jaarrekening van uw onderneming maar ook voor de managementinformatie die u bevestigt in uw handelswijze of die u stimuleert tot bijsturing. Als onderdeel van onze dienstverlening adviseren wij u graag bij het optimaliseren van de beheersing van de financiële processen, de inrichting van uw informatiesystemen en het op maat ontwerpen van de management controls; alles gericht op betrouwbare informatievoorziening intern en extern. Uiteraard respecteren wij daarbij altijd de geldende gedrags- en beroepsregels en voldoen we aan alle (onder andere vaktechnische) vereisten. De werkzaamheden die onder de Q-Concepts accountancy tak vallen, bestaan uit "wettelijke controles" en "aan controle gerelateerde diensten".

 

Wettelijke controles

U bent wettelijk controleplichtig wanneer u twee achtereenvolgende jaren voldoet aan twee van de volgende criteria:

   • omzet > Euro 12,0 mln;
   • balanstotaal > Euro 6,0 mln;
   • aantal medewerkers > 50.


Door onze “risk-based” benadering en branchekennis kunnen wij een kwalitatief goede controle efficiënt uitvoeren tegen een scherp tarief. Een van de succesfactoren voor uw onderneming is het vertrouwen in uw onderneming van uw omgeving, uw personeel, uw klanten, uw leveranciers. Integriteit van financiële informatie, betrouwbaarheid van uw informatiesystemen en effectiviteit van beheersing van uw bedrijfsprocessen zijn hiervoor belangrijke voorwaarden. Onze dienstverlening is gericht op de controle van uw jaarrekening, een belangrijke pijler voor  het vertrouwen van belanghebbenden in uw onderneming.

 

Branchekennis; wij zijn gespecialiseerd in de volgende bedrijfssectoren: voedingsmiddelenindustrie, online- en offline retail, bouw en vastgoed.


Bij Q-Concepts kiest u zelf welke dienstverlening bij u past! Wij bieden u drie basis concepten aan tegen een scherpe prijs:


Aan controle gerelateerde diensten

Deze brede groep van diensten lichten wij toe op basis van een aantal voorbeelden van onze mogelijke dienstverlening:

 • Internal Audits waaronder financial audits, operational audits, IT audits, compliance audits en project audits.
 • Due Dilligence; wij voeren onderzoeken uit in het kader van fusies en overnames. Een aantal van onze assurance professionals hebben uitgebreide ervaring opgedaan met overname onderzoeken binnen verschillende bedrijfstakken.
 • Assistentie bij bedrijfsverkoop (Vendor Assistance).
 • Uitvoering beoordelings- en samenstelopdrachten.
 • Uitvoering bijzondere controleopdrachten (bijvoorbeeld subsidie-controles).