Online en offline retail

Gedegen branchekennis in nieuwe werkelijkheid

De afgelopen jaren is de complexiteit in de markt van retail- en consumentengoederen toegenomen. De concurrentie binnen de Nederlandse markt groeit en de marges en prijzen staan onder druk. De grootste invloed op deze verandering komt vanuit het gewijzigde consumentengedrag, de regelgeving wordt aangescherpt en de technologische mogelijkheden breiden zich uit.

 

Uitdagingen voor de online- en offline retailsector

De sector heeft diverse uitdagingen die vragen om kennis en strategisch inzicht van de ondernemers in de bedrijfskolom. Vanuit Q-Concepts is Martijn Boelhouwers uw gesprekspartner voor ondernemers in de sector op het gebied van diverse onderdelen in de bedrijfsvoering: duurzaamheid, schaalgrootte, consolidatie, omnichannel, margebeheer en supply chain management.

 

Visie online- en offline retailsector

Branchekennis; hier vindt u onze visie op de Nederlandse online- en offline retailsector, toegespitst op 'fashion' middels het vijfkrachtenmodel ontwikkeld door Michael Porter. Het model geeft de ontwikkelingen en trends weer welke van invloed zijn op de concurrentiepositie van de retailsector. Neem gerust contact met ons op wanneer u eens wil sparren over de impact van de ontwikkelingen in de vijf krachten op de concurrentiepositie van uw organisatie.

 

Fashion retail

Online retail

Non food retail